Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massu naštvaly Strollovy lži

Massu naštvaly Strollovy lži

Williams ho vzal kvůli penězům

Už je to trošku zaprášená záležitost, ale Lance Stroll před sezonou, když jsme byli zvědaví, zda se Williams a také samotný mladík obejdou bez zkušeného Felipeho Massu, prohlásil, že Brazilec mu beztak nijak nepomáhal a už vůbec o něm nelze hovořit jako o trenérovi nebo mentorovi. Massu jeho slova asi pořádně pobouřila, protože mu zůstala ležet v žaludku. Teď se k nim vrátila brazilská televize.

"Nechci být neskromný, ale udělal jsem pro něj hodně," prohlásil Massa. "Když jsme se poprvé setkali, bylo mu sedm let. Bylo mi potěšením být s ním a pomáhat mu. Když přišel (do Williamsu), bylo pro něj těžké najít rychlost a pochopit vůz F1 i práci s pneumatikami. Bylo mu osmnáct.

Stál jsem při něm, mluvil s ním, snažil se mu pomoci, jak jsem ještě nikdy neviděl pomáhat jednoho jezdce druhému. Ani Schumacher, který byl mým mentorem, pro mě neudělal tolik jako já pro něj. Takže ano, byl jsem naštvaný, protože takové poděkování jsem si nepředstavoval. Ale už mě to netrápí."

Massa už možná nebyl naštvaný, ale zato byl připraven otevřeně říct, co si myslí o současných jezdcích Williamsu a o způsobu jejich výběru: "Přišel do týmu kvůli penězům, které s sebou přinesl. A když jsem odešel, vzali dalšího jezdce s penězi. Nesnažili se najít nejlepšího."