Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vozy z Grove nedojely do cíle

Vozy z Grove nedojely do cíle

Williams: Horší už to být nemůže

Pokud se na letošním voze Williamsu dá něco pochválit, tak solidní spolehlivost. Když zůstane stát vedle trati, zpravidla je to po jezdecké chybě. I dnes byly bílé vozy pomalé, ale tentokrát musely oba odstoupit kvůli poruchám. Pouze jedna jde jednoznačně na účet Williamsu, Lanci Strollovi (nedokončil) selhal zadní brzdový systém.

"Musel jsem odstoupit, protože odešly brzdy," řekl Stroll. "Po dobré rychlosti v kvalifikaci nám chybělo kloudné závodní tempo, ale se svým výkonem mohu být spokojený. V jednu chvíli to dokonce vypadalo docela slibně, ale pak začalo pršet. Hartley získal bod a my jsme byli před ním, než jsme zastavili pro přechodné pneumatiky. Krátce na to jsme museli odstoupit."

U Sergeje Sirotkina (nedokončil) to vypadá, že vina bude na straně Mercedesu, protože v motoru unikal olej a posléze se vznítil.

"Dobrý závod, hodně vyhraných soubojů a bohužel i hodně prohraných, čemuž ale nešlo zabránit. Avšak když se závod uklidnil, měl jsem dobré tempo a pneumatiky poslouchaly. Přišel déšť a já se rychle dotáhl za vozy přede mnou. Safety car byla naše šance, ale bohužel mi tým oznámil, že musím okamžitě vypnout motor," vysvětlil ruský závodník.

Do cíle nedojel ani jeden z williamsů