Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Strolla se FW41 vůbec nezlepšilo

Podle Strolla se FW41 vůbec nezlepšilo

Všechny snahy Williamsu byly marné

Na seznam vozů, které se během roku prakticky vůbec nezlepšily, si k McLarenu MCL33 a Toro Rosso STR13 můžeme připsat i Williams FW41. Tak to alespoň tvrdí Lance Stroll, jenž v tomto voze obsadil osmé místo v Ázerbájdžánu a deváté v Itálii, ale to byly prozatím jeho letos jediné bodové zápisy.

"Je to velmi náročný rok. Vůz prostě není dost dobrý. Každý víkend spíše přežíváme, než soutěžíme," stěžuje si Stroll. "V sobotu obyčejně končíme již v Q1, ale byly i závody, ve kterých jsem se po startu dostal na bodovaná místa, jenže pak jsem se propadl zpět na chvost. Pořád dokola, celý rok zahnáni do kouta.

Ve skutečnosti vůz od Austrálie nevyvíjíme. Nemyslím si, že se v čemkoliv zlepšil. Bylo těžké stíhat některé soupeře, kupříkladu Sauber, se kterým jsme byli na začátku roku bok po boku, ale na rozdíl od nás pak udělal několik dobrých kroků. Celý rok byl o přežívání a není nic víc, co bych k tomu mohl říct."

Nejspíš se již těší na přestup do týmu Racing Point, který má nyní sedmkrát více bodů než Williams, přestože po letní přestávce začínal od nuly.