Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll to opět dokázal

Stroll to opět dokázal

Williams: Každý bod potěší

Jeden bod absolutně nic nemění na tom, že Williams je v Poháru konstruktérů beznadějně poslední. Lance Stroll (9. místo) a tým z Grove ale tentokrát neodjíždějí s prázdnou a to se počítá.

"Mluvit o dobrém pocitu by nevystihlo, jak se teď cítím. Doufal jsem, že se budou dát získat body, ale ve skutečnosti jsem to neočekával. Dnes dopoledne jsme nemysleli na to, že bychom mohli být tak rychlí, abychom si udrželi pozici. Celý závod jsme zůstali za Sainzem a v závěru ho dokonce pomalu doháněli. Jsem nadšený našim výkonem dnes i během celého víkendu," těší se Stroll.

"V kvalifikaci jsme to trefili přesně, stejně jako v závodě a při výběru strategie. Toto je jeden ze vzácných víkendů, kdy absolutně všechno zapadlo na své místo. Klíčovou byla dobrá práce během celého víkendu a také to, že každý splnil svůj úkol. Myslím, že tato trať nám sedí, ale optimistou budu i před Singapurem. Loni tam naše kvalifikace nestála za nic, ale v závodě jsme se dostali z osmnáctého místa na osmé."

Každý odvedl svůj díl práce

U Sergeje Sirotkina (10. místo) jde o jeho dosud nejlepší umístění ve velké ceně. Jenže to zároveň znamená, že byl velmi blízko a zůstal bez bodu. (Po dodatečném vyloučení Grosjeana získal svůj první bod v kariéře!)

"Dobrý závod, ale ne dost dobrý," okomentoval svůj výkon ruský závodník. "Měli jsme rychlost, mohli jsme brát body, ale naneštěstí, jak jste viděli, jsem měl smůlu na modré vlajky, na jejich počet i na to, v které části okruhu mě zastihly. Kvůli nim jsem ztratil spoustu času, což je velká škoda. Užil jsem si závodění a také dobře nastavený vůz. Zúčastnil jsem se dobrého boje a užil jsem si to."