Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Stroll netuší, kde se ta rychlost vzala

Stroll netuší, kde se ta rychlost vzala

Kanaďan je nejmladším jezdcem v první startovní řadě.

Lance Stroll bude zítra nejmladším ze všech jezdců, kteří kdy na startu velké ceny F1 stáli v první řadě. Sám netuší, kde dnes v kvalifikaci nabral rychlost k vybojování čtvrtého místa, ze kterého se po penalizování jezdců Red Bullu stalo druhé.

"Paráda! Tohle jsem dneska opravdu nečekal, ale závodění je plné překvapení. Nikdy nevíte, co se stane. Byly to náročné podmínky, ale jako tým jsme to zvládli. Závod je zítra a až po něm se budou udělovat body, takže budu dělat to, co vždycky. Startovní pozice bude jiná, ale stát se může leccos a zítra budeme chtít hlavně udržet věci pod kontrolou,” řekl 18letý jezdec. “Vůz je tento víkend konkurenceschopnější. Vím, že podmínky byly neobvyklé, ale už před víkendem jsme měli vyšší očekávání, jelikož tento okruh má více rovinek a méně rychlých zatáček. A zdá se, že jsme se nemýlili."

O osm desetin sekundy pomalejší Felipe Massa vysekl Strollovi poklonu.

"I kdybych zajel perfektní kolo, bylo by možná o půl sekundy rychlejší než to dnešní, ale ani to by nestačilo na překonání Lanceho času. Dnes odvedl velmi dobrou práci.

Strollovi blahopřál i technický ředitel Williamsu Paddy Lowe, vždyť poprvé v monopostu F1 bojoval o setiny sekundy na mokré trati. Ale ani on po kvalifikaci nevěděl, proč byly bílé vozy na mokré Monze tak konkurenceschopné.

"Vozy jsou nastaveny převážně na suché podmínky. Nebudu předstírat, že alespoň tuším, proč je vůz na mokré trati rychlý nebo pomalý. Jsem velmi rád, že jsme dnes zjistili, že náš vůz je rychlý. Studování dat bude dnes obzvlášť zajímavé," řekl Lowe.