Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll se na mokru probojoval do Q2

Stroll se na mokru probojoval do Q2

Williams: Alespoň něco pozitivního

Williams dnes začal kvalifikaci tak jako všechny ostatní týmy. Nejprve poslal své jezdce na trať na přechodných pneumatikách a pak jim dal ultraměkké slicky (v tomto se lišil pouze Daniel Ricciardo, jenž postoupil na měkkých). Ve správný moment ale přišlo rozhodnutí přezout na další novou sadu fialových pneumatik, což zřejmě Lanci Strollovi (15. místo) pomohlo postoupit do Q2. V proměnlivých podmínkách mohl postup snadno proměnit i na lepší než patnácté místo, jenže mladý Kanaďan se za nejlepších povětrnostních podmínek vracel do boxů bez předního přítlačného křídla.

"Měl jsem dobrou Q1 a dostal se do Q2, z čehož mám radost," začal Stroll popis své kvalifikace tou pozitivnější částí. "Myslím, že jsme dobře využili proměnlivé podmínky, s tím můžeme být spokojeni. Bohužel jsem při jízdě na hraně za deště prostě ztratil kontrolu nad vozem a bylo to. To se za takových podmínek stává. Hledáte desetiny sekundy a občas se vám to vymstí. Smůla, že se mi to stalo v 10. zatáčce, kde je bariéra i na vnitřní straně. Jinde by z toho byl jenom smyk a mohl bych pokračovat dál."

Mohl by zítra Stroll získat první bod od VC Ázerbájdžánu?

Nováček Sergej Sirotkin (20. místo) skončil poslední, což jeho tým omluvil smůlou na hustý provoz.

"Z této kvalifikace jsem velmi zklamaný," přiznává ruský závodník. "Déšť nám dnes dal šanci postoupit a já jsem se velmi těšil, že to může být naše nejlepší kvalifikace tohoto roku. V tak nepředvídatelných podmínkách je obtížné odhadnout, které kolo bude nejlepší. Po každém výjezdu z boxů jsme se rozhodli zatlačit už v prvním kole, což bylo dobré. Jenže mě to dostalo za vůz přede mnou, takže jsem se v následujícím kole musel stáhnout. Toto se mi stalo třikrát na třech sadách pneumatik. Když déšť polevil, nikdy jsem nebyl v rychlém kole."