Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Ferrari mají nové turbo a MGU-H

Jezdci Ferrari mají nové turbo a MGU-H

Nejen Mercedes má v Kanadě nové díly

Jezdci týmů Mercedes, Racing Point a Williams dostali v Kanadě nové pohonné jednotky, ale inovované díly se ukrývají i pod karoseriemi jiných vozů.

Scuderia Ferrari dala oběma svým jezdcům nové turbo a nový motorgenerátor rekuperace tepelné energie. Sebastian Vettel a Charles Leclerc použili nové motory již ve Španělsku, ale tehdy se jednalo opravdu pouze o jejich spalovací části. V Monaku už závodníci zákaznických týmů Haas a Alfa Romeo dostali druhý motor, turbo i MGU-H, takže nyní je na tom všech šest jezdců s počty použitých dílů stejně, ačkoli verze jednotlivých komponent se nejspíš liší.

Kromě toho jezdci Red Bullu a Daniil Kvjat z Toro Rosso jezdí s novou baterií a řídící elektronikou. Alexander Albon obojí měnil už v dřívější části sezony, takže všichni čtyři jezdci Hondy jsou již na pokraji první penalizace, jelikož pravidla povolují pouze dva kusy baterie a elektroniky na celou sezonu.

Pro upřesnění, jezdci s motory Mercedes dostali pouze nový spalovací motor, turbo a MGU-H a dále pokračují s bateriemi, elektronikou a MGU-K používanými od začátku sezony. Pouze Georgeovi Russellovi se při nehodě v Ázerbájdžánu poškodily baterie a řídící elektronika.