Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes má v Kanadě nové motory

Mercedes má v Kanadě nové motory

Obává se montréalských rovinek

Mercedes už oficiálně potvrdil, že na Okruh Gillese Villeneuvea dorazily i jeho nové pohonné jednotky.

Německý výrobce motorů jako jediný vydržel čekat až do sedmého závodního víkendu sezony. Všichni tři konkurenti nasadili druhou verzi svého agregátu dříve, protože potřebovali urychleně zlepšit spolehlivost nebo výkon. Mercedes se svou pohonnou jednotkou vyhrál šest ze šesti velkých cen a výměnu potřeboval pouze williams Georgea Russella, a to navíc z důvodu poškození baterie a řídicí elektroniky uvolněným poklopem kanálu v Ázerbájdžánu.

Montréal je ideálním místem pro nasazení novější a snad i výkonnější verze motoru, jelikož díky dlouhým rovinkám se na čase na kolo podepíše každá koňská síla navíc. Mercedes má novou verzi připravenou nejen pro sebe, ale i pro oba jezdce zákaznických týmů Williams a Racing Point.

"V posledních šesti závodech jsme byli velmi silní v zatáčkách, ale na rovinkách jsme ztráceli. To pro nás dělá z tohoto závodu velkou výzvu. Charakter okruhu favorizuje naše soupeře. Jsou tady hodně dlouhé rovinky a méně zatáček, kde bychom doháněli ztracený čas," řekl Toto Wolff před víkendem VC Kanady, zřejmě v obavě z vysokého výkonu motoru Ferrari a nízkého aerodynamického odporu jeho vozu.