Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Čeká se na rozhodnutí o vítězi velké ceny

Čeká se na rozhodnutí o vítězi velké ceny

Horner: Pokud Maxe potrestají, bude to krádež

Stejně jako včera ovládlo po dojezdu padok VC Rakouska napětí. Tentokrát šlo dokonce ještě o víc, o vítězství!

Čekání na ortel sportovních komisařů se protahovalo. Obě strany mezitím prezentovaly svoje, pochopitelně diametrálně odlišná, stanoviska.

Závodění je tvrdá záležitost. Kdo to nehodlá akceptovat, měl by zůstat doma. Pokud by něco takového nemělo být v motorsportu povoleno, pak nemá cenu mít formuli 1,“ prohlásil sebevědomě Max Verstappen, který si došel na pódium pro trofej za první místo, ale ještě nevěděl, zda ji nebude muset vracet.

Podpořil ho i jeho týmový šéf Christian Horner: „Max šel čistě na vnitřek, držel se vedle soupeře. Potom Leclerc agresivně zatočil a co měl Max v té chvíli dělat? To je formule 1. Jestliže Maxovi vezmou prvenství, půjde o krádež.

Oranžová záplava možná oslavovala předčasně

Hornerův protějšek Mattia Binotto se držel litery zákona. „Předpisy hovoří jasnou řečí,“ tvrdil. „Jde o to, kdo kolizi zavinil a vytlačil protivníka z trati. Věříme sportovním komisařům, že rozhodnou správně.

A ještě incident z pohledu Charlese Leclerka: „Byl jsem na vnějším okraji, stejně jako o kolo dříve. Tehdy mně nechal na výjezdu ze zatáčky místo na šířku auta. Teď to neudělal. Srazili jsme se a vyletěl jsem z dráhy. Neměl jsem vůbec šanci se nějak bránit. Pro mě je to naprosto jasná záležitost.

Nezbývá než souhlasit s Totem Wolffem, že by momentálně nechtěl být v kůži těch, kteří případ posuzují...