Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Ring má jistotu i pro příští roky

Red Bull Ring má jistotu i pro příští roky

Marko očekává, že se přižene oranžové moře

Formule 1 zavítá na Red Bull Ring také v příštích letech. Tradičně upovídaný, nicméně dobře informovaný Helmut Marko to prozradil v rozhovoru pro televizní stanici ServusTV. Prodloužení smlouvy, které ovšem dosud není ze strany vedení F1 oficiálně potvrzeno, je dobrou zprávou i pro české fanoušky. Pro ně to bude, pochopitelně po skončení proticovidových opatření, spolu s Hungaroringem nejdostupnější šance vidět F1 na vlastní oči.

Podle šedé eminence motorsportu v Red Bullu má jít o víceletý kontrakt, který nahradí současný, jenž vyprší 31. prosince 2020. O tom, že je ruka v rukávě, svědčí ostatně i to, že VC Rakouska je uvedena v definitivním kalendáři MS F1 na rok 2021. 

Helmut Marko (vlevo) v rozhovoru s Maxem Verstappenem během letošní VC Štýrska. Foto: Red Bull

Liberty Media letos mohla vidět, čeho je Red Bull schopen. Bez naší iniciativy by se sezona F1 určitě neuskutečnila v této podobě a možná vůbec ne,“ připomněl Marko skutečnost, že seriál se po dlouhé koronavirové pauze podařilo oživit až na okruhu u Štýrského Hradce.

Nikdo v tuto chvíli není schopen říci, zda se napřesrok 4. července na tribuny dostanou diváci. Pokud ano, očekává Marko „fantastickou kulisu s oranžovým mořem. Dá se očekávat, že znovu dorazí třicet až čtyřicet tisíc Nizozemců.

Zdroj: ServusTV, úvodní foto: Red Bull