Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Red Bull Ringu hned dva závody duchů?

Na Red Bull Ringu hned dva závody duchů?

Co nejméně lidí a přísná izolace

Máme tu další kotrmelec v neustále předělávaných plánech letošní sezony F1. Na Red Bull Ringu by se prý mohlo závodit hned dvakrát. Kromě původního termínu 5. července také o týden později!

Zdrojem této informace je Helmut Marko, což nutí k ostražitosti. Povídavý stařík totiž často vyzvoní i to, co sám neví.

Jistou váhu těmto úvahám však dává skutečnost že Mateschitzův konzultant pro motorsport zastupuje svého šéfa ve čtyřčlenné komisi, která zkoumá realizovatelnost Velké ceny Rakouska. Kromě něj jsou v ní spolkový ministr sportu Werner Kogler, štýrský hejtman Hermann Schützenhofer a zemský radní pro sport Christopher Drexler.

Závěry, k nimž toto grémium dojde, budou postoupeny vyšší instanci – rakouské vládě a kancléři Sebastianu Kurzovi, bossovi F1 Chasemu Careyovi a samozřejmě také Dietrichu Mateschitzovi. 

Helmut Marko zase jednou rozvířil hladinu. Foto: Red Bull

Na úvod zpráva sice očekávaná, ale pro fanoušky, i ty české, bolestná. Jedinou alternativou je závod bez účasti diváků. Maximálně ořezán bude i počet osob v padoku. Počítá se s 60 lidmi na tým. „Pokusíme se o co největší redukci. Jen tak můžeme zajistit, že se to uskuteční,“ tvrdí Marko. „Samozřejmě v rámci v té době platných omezení.

Veškerý personál bude ubytován v Mateschitzových hotelích v okolí Spielbergu a jeho kontakt s místním obyvatelstvem má být omezen na minimum. „Obě strany mají strach, že se vzájemně nakazí. To je výborné, protože budou extrémně opatrné,“ prohlašuje Marko.

Cizinci při vstupu do země předloží potvrzení, že byli negativně testováni na koronavirus. Samozřejmostmi budou nošení roušek a pravidelná dezinfekce. Na místo se nedostanou žádní VIP hosté a novináři. Zakázán bude i vstup televizním komentátorům a štábům, které pro jednotlivé stanice zajišťují rozhovory a analýzy. Zajímavé ovšem je, že zachovány mají zůstat všechny body doprovodného programu – F2, F3 a dokonce i Porsche Supercup.

Dobrá vůle všech zainteresovaných tady je. Zaručit v této chvíli nemůžeme ale nic,“ připomíná Marko.

Zdroj: FORMULE.cz