Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Když se fyzioterapeuti nedrží svého kopyta

Když se fyzioterapeuti nedrží svého kopyta

Jezdci ART doplatili na jejich přílišnou iniciativu

Víkend F3 na Red Bull Ringu nezačal pro piloty týmu ART Christiana Lundgaarda a Davida Beckmanna právě nejlépe. V kvalifikaci si sice vyjeli páté, respektive deváté místo, jenže do závodu odstartovali z poslední řady.

Důvod byl kuriózní. Sportovní komisaři je potrestali za to, že na jejich autech během boje o pole position pracovali lidé, k této činnosti neautorizovaní. Na vysvětlenou – každý soutěžící je povinen určit maximálně jedenáct osob, které smějí na vozech dělat. Musejí být náležitě označeni a nikdo další jim nesmí pomáhat. Jenže v boxové uličce byli přistiženi fyzioterapeuti obou jezdců, jak stojí u chladičů se zapnutými ventilátory.

David Beckmann neměl ze snažení svého fyzioterapeuta žádnou radost

V okamžiku, kdy k tomu došlo, jsme měli velké problémy s přehříváním a nebyli jsme s to monoposty nastartovat. Když se vám to přihodí ve chvíli, kdy chcete vyjet na trať s novou sadou pneumatik, jste pochopitelně ve stresu. Ztratíte trochu přehled, co kdo provádí,“ prohlásil šéf ART Mathieu Zangarelli. „Mládence jsme o nic neprosili. Byla to jejich vlastní iniciativa. Vina za to ale padá na naši hlavu, protože jsme je dostatečně nepoučili.

Oba postižení závodníci se z této rány už nevzpamatovali a Rakousko opustili bez jediného získaného bodu.