Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pořadatel VC Belgie by chtěl nový kontrakt

Pořadatel VC Belgie by chtěl nový kontrakt

Ztráta nizozemských fanoušků zabolí

Pořadatel VC Belgie prohlásil, že se bude pokoušet s Liberty Media vyjednat nový kontrakt. Ten současný má přitom platnost až do roku 2021. Změnily se však okolnosti.

"Je to dobrá smlouva. Dává jistotu podniku, který dělá dobrou globální reklamu valonskému regionu," řekl loni Pierre-Yves Jeholet, valonský ministr ekonomiky.

Vše mění nový závod v kalendáři velkých cen pro rok 2020. Velká cena Nizozemska se pojede na nepříliš vzdáleném okruhu Zandvoort. Belgický poplatek za místo v kalendáři přitom údajně činí přes 20 milionů eur ročně a závod navzdory dostatku diváků musí podporovat regionální vláda. Co se stane, když na tribunách výrazně ubude oranžových triček?

"Pokud nevyjednáme novou smlouvu, tak nám ztráta naroste o miliony eur. Musíme znovu k jednacímu stolu a otevřít diskusi o finančních podmínkách, protože nová skutečnost nás nevyhnutelně poškodí," citují zástupce pořadatelské společnosti noviny L'Echo. Ty také tvrdí, že přímo v kontraktu je klauzule o VC Nizozemska, která tohle umožní.