Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Silverstone stále nemá jistotu pro rok 2020

Silverstone stále nemá jistotu pro rok 2020

Uzavře se dohoda ještě během VC Velké Británie?

Na 99 procent se předpokládalo, že prodloužení kontraktu okruhu v Silverstone s vedením F1 bude oznámeno v předvečer letošní VC Velké Británie. Na 99 procent se tak nestane.

Vyplývá to z vyjádření šéfa autodromu Stuarta Pringlea pro časopis Autocar. „Jsem překvapen a hlavně zklamán, že věc stále není vyřešena,“ postěžoval si. „Nechtěl jsem, aby 130 000 lidí přijelo tenhle víkend na závody a nevědělo, zda se sem za rok budou moci vrátit.

Pringle nicméně ještě úplně neztratil naději, že k dohodě dojde – a dokonce možná již tento týden. „Ne ale za každou cenu. Přežijeme i bez formule 1. Žádný obchod je lepší než špatný obchod. Víme, k jakým koncům by to vedlo,“ dodal sebevědomě. „Nebudeme platit jako někde v Timbuktu.

Stuart Pringle dál bojuje o budoucnost VC Velké Británie

Jméno afrického města, které ovšem zcela jistě F1 hostit v příštích letech nebude, použil jako příklad exotických destinací, do nichž se F1 nyní hrne. „Timbuktu přinesou kopu peněz, ale nemají žádnou fanouškovskou základnu. My se můžeme spolehnout, že diváci přijdou, ať bude vedro nebo pršet, ať pojede Brit o titul nebo ne,“ zdůraznil.

Současně uvedl, že i nadále se hodlá obejít bez státních dotací: „V tom je naše síla, ne slabina. Podívejte se, jak dopadli v Turecku, Indii nebo Malajsii.