Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Silverstone bude F1 doma nejméně do roku 2024

V Silverstone bude F1 doma nejméně do roku 2024

O finančních náležitostech všechny strany mlčí

Je dobojováno. Okruh v Silverstone zůstane minimálně do roku 2024 domovem britské velké ceny.

Jak vyplynulo z dnešní tiskové konference, smlouva mezi majiteli areálu, British Racing Drivers Clubem (BRDC) a Liberty Media byla podepsána již v úterý. Její součástí je i závazek umožnit konání jednoho oficiálního testu F1 ročně.

Je mně ctí oznámit, že Velká cena Velké Británie zůstane po pět následujících sezon pevnou součástí kalendáře F1 a bude se nadále pořádat v Silverstone. Vždy jsme tvrdili, že pokud má mít F1 dlouhodobou perspektivu, musí se držet svých tradic. A Silverstone a Velká Británie jsou její kolébkou,“ prohlásil šéf F1 Chase Carey. 

Do Silverstone zavítá F1 i v následujících pěti letech

Silverstone patří mezi legendy F1,“ uvedl prezident BRDC John Grant. „Bylo by tragédií pro šampionát i diváky, kdyby se nenašla žádná cesta, jak pokračovat. V roce 2020 oslavíme 70 let od absolvování prvního podniku v historii mistrovství světa F1. K této významné události došlo 13. května 1950 právě v Silverstone. To dělá tento závod tak výjimečným. Prodloužení kontraktu je pro britské fandy skvělou zprávou.

To hlavní, na kolik přijdou licenční poplatky, se novináři pochopitelně nedozvěděli. Předpokládá se ale, že došlo ke kompromisu, přičemž více couvl držitel práv na F1. Seriál, který by míjel hrdý Albion, si lze totiž jen těžko představit.

Autodrom nedaleko obce Silverstone je stoprocentně vlastněn soukromými subjekty. Proto nečerpá žádné státní subvence a je odkázán na příjmy z vlastní činnosti. Ta vedle sportovních aktivit zahrnuje například také koncerty, festivaly a další akce pro širokou veřejnost.