Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Seidl definitivně vypíná matrix

Seidl definitivně vypíná matrix

McLaren má opět klasickou pyramidovou strukturu

Nový management McLarenu již prakticky kompletně eliminoval matricovou strukturu (matrix) vedení týmu, kterou vizionářsky zavedl bývalý majitel Ron Dennis a rozvinul někdejší generální ředitel Martin Whitmarsh. Matrice jako alternativa k pyramidě nízkého, středního a vysokého managementu s šéfem týmu sedícím na vrcholu se neosvědčila. Do jejího bourání se pustil nejprve Zak Brown. Nyní týmu šéfuje Andreas Seidl, jenž upřednostňuje jednoduchost a přehlednost.

"S mým manažerským týmem a především s Jamesem Keyem, technickým ředitelem, který má jasnou představu o svém vývojovém kolektivu, dáváme dohromady kompletní obrázek," říká Seidl. "Nicméně, od prvního dne jsem měl jasnou představu o způsobu organizace. Vývoj vozu, výroba, závodní tým. Jinak řečeno, klasická struktura pro motorsport.

Takto jsem vždy pracoval, protože je to jednoduché a snadno pochopitelné pro každého člena týmu. Žádná matrice. V současné situaci se musíme soustředit na základní věci. Jistěže, nemůžete vyhrát šampionát, dokud nemáte každý detail správně, jenže právě teď je naší prioritou vytvoření týmu a infrastruktury, se kterou budeme konkurenceschopní."

Seidl také očekává, že se mu Brown, ředitel týmu, nebude míchat do jeho věcí: "Vypadá to tak, že budu mít volné ruce a zároveň i potřebnou podporu. Totéž chci dát svému týmu. S mikromanagementem moc nekamarádím, dávám lidem hodně volnosti."