Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Binotto vzal největší vinu na sebe

Binotto vzal největší vinu na sebe

Nestačí chyby odhalovat, je třeba jim předcházet

Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto čelil v sobotním večeru mnoha nepříjemným otázkám. Postavil se k nim čelem.

Zklamání je o to horší, že takové věci se nesmějí stávat. Vinu na tom neseme společně všichni. Já ji ovšem cítím ještě větší, protože na mně spočívá hlavní odpovědnost,“ prohlásil na setkání s novináři. „Objevily se dva problémy, které jsme předtím nikdy nezaznamenali. U Sebastiana se jednalo o poruchu chladiče stlačeného vzduchu pro turbo a u Charlese odešla řídicí jednotka palivového čerpadla. Obojí teď důkladně prověříme. Naštěstí to nejsou komponenty, za jejichž opravu by nám hrozil trest.“

Nejde o první slabou chvilku týmu v letošní sezoně. Na svém kontě má vícero zaváhání, ať už šlo o jezdecké chyby, strategické prohřešky nebo technická selhání. 

Pro Ferrari se sobotní kvalifikace změnila v noční můru

Nemůžeme potíže jen diagnostikovat, musíme se důkladně podívat na celý způsob vývoje auta. Tedy na jeho projekt a konstrukci, mechanismus jeho homologace a kontroly spolehlivosti. Pak zabráníme nezdarům. Nevěřím na smůlu. Je třeba zlepšit naše vnitřní procesy,“ přiznal Binotto otevřeně. „Bude to běh na dlouhou trať, ale musíme zůstat pozitivně naladění. Z takovýchto událostí je nutné si vzít poučení.

Současně potvrdil, že Sebastian Vettel ztroskotal v kvalifikaci na Red Bull Ringu z jiné příčiny než nyní. Případnou výměnu motoru ve voze exmistra světa, který beztak bude začínat z úplného konce pole, úplně nevyloučil, nepovažoval ji však za nezbytnou.