Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton chválí Hondu

Hamilton chválí Hondu

Občas je prý lepší než Mercedes

Od svého návratu do formule 1 v roce 2015 se Honda spíše trápila. Po spojení s týmem Red Bull je ale pro japonského výrobce letošní ročník zcela jinou písničkou, když se jezdci rakouské stáje Maxi Verstappenovi podařilo zvítězit již ve dvou závodech.

Vzestup formy bývalého dodavatele McLarenu samozřejmě neunikl ani pozornosti Lewise Hamiltona, podle jehož slov je Honda na některých okruzích dokonce lepší než samotný Mercedes. „Zcela jasně se nacházíme v období, které jí svědčí. Lidé rovněž musejí mít na paměti, že jejich vůz je na některých místech lepší. Nikdy není nejlepší po celou sezonu. Pro Rakousko měl Red Bull k dispozici lepší nastavení, který fungovalo správně při vysokých teplotách, a to i ve srovnání s naším dobrým vozem a s Ferrari. Tento víkend tomu tak může být rovněž,“ nepodceňuje Red Bull úřadující šampion.

 

Hamilton vidí v motorech Honda nebezpečného protivníka

 

Myslím, že budou velmi silní v Singapuru. A jiné to může být letos například i na Monze, neboť mají novou pohonnou jednotku. Nemají k dispozici méně výkonu. Myslím si, že na některých místech mají dokonce více výkonu než my. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se jim v těchto závodech povede.

Ačkoli Honda po svém návratu do F1 zažila spoustu trápení, na Hungaroringu se jí vždy dařilo a od roku 2015 zde na bodech nikdy nechyběla.