Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton by už chtěl mít smlouvu

Hamilton by už chtěl mít smlouvu

Horner prý dostal nabídku od Ferrari.

Ohledně přestupů mezi týmy nám byly za uplynulé dny odhaleny dvě menší, ale zajímavé novinky. První se týká sedminásobného šampiona, Lewise Hamiltona, který byl letos opět spojován s Ferrari. Brit však dal jasně vědět, že o změně týmu neuvažuje, a i před týdnem v Barceloně vyjednával podmínky nové smlouvy s Mercedesem.

Je to něco, co vždycky nosím někde vzadu v hlavě, takže bude určitě příjemné, až bude smlouva podepsána a já se o to lépe soustředím na práci,“ řekl Hamilton. "Já makám, tým maká, spolu jsme silní a bažíme po vítězstvích."

O obraně týmu před útoky Ferrari mluvil šéf motorsportu Red Bullu, Helmut Marko. Je všeobecně známo, že se tým z Maranella několikrát pokusil získat konstruktérskou hvězdu, Adriana Neweyho. Naposledy v roce 2014, kdy mu byl nabídnut plat, který i sebevědomý technický guru označil za neuvěřitelně obrovský. Místo toho dostal Newey u Red Bullu volnější ruce, zbavil se každodenních povinností technického ředitele, přestal létat na všechny závody a zelenou dostala jeho touha věnovat se i projektům mimo F1. V dobrém utajení však loni zůstala snaha Ferrari vzít si šéfa týmu Red Bull jako náhradu za odcházejícího Mattiu Binotta.

Trvalo mi jednu celou noc, než jsem Christiana (Hornera) přemluvil zůstat u Red Bullu. A stálo nás to miliony navíc,“ řekl 80letý Marko.

Dokážeme si představit, že Christian Horner jen tak odejde od Red Bullu a namíří si to rovnou do čela konkurenčního Ferrari? Asi jen těžko, ale společné rozhovory nejspíše stačily k tomu, aby majitel dominantního týmu F1 sáhl hlouběji do své kapsy, což muselo kromě Hornera alespoň trochu potěšit i Ferrari. Nebo už Horner skutečně uvažoval o nové výzvě?

Horner prý loni dostal seriózní nabídku od Ferrari. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes