Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton příští rok nekončí

Hamilton příští rok nekončí

Verstappen čeká na Red Bull, Red Bull na Hondu

Rámcová pravidla pro sezonu 2021 byla odsouhlasena, a přestože ještě nejsou definitivní, otevřelo to bránu seriózním jednáním o smlouvách mezi jezdci, týmy a výrobci motorů. Lewis Hamilton potvrdil, že navzdory dřívějším vyjádřením nehodlá svoji kariéru skončit v roce 2020 a brzy se pustí do nového jednání s týmem Mercedes.

"Samozřejmě jsem o nejbližších letech už přemýšlel a hodlám pokračovat v závodění. Svou práci miluji a nevidím důvod myslet na ukončení kariéry," řekl šestinásobný mistr světa.

Nechci o tom ještě moc mluvit. Zdá se mi, že jakmile podepíšu jeden kontrakt, už se mnou lidé chtějí mluvit o tom dalším. Jistě to bude i stresující, ale skutečně ještě nechci myslet na to, jak vejdu do místnosti jako do ringu, abych vedl přátelskou, ale přitom intenzivní diskusi o podmínkách smlouvy a všem možném. Už jsem si na to zvykl a rád si o sobě myslím, že jsem dobrý vyjednavač."

Kromě Hamiltona by měl jezdecký trh čekat i na Sebastiana Vettela, Charlese Leclerka a Maxe Verstappena. Ale Leclerka má Ferrari pojištěného i na rok 2021, zatímco Vettel si příští rok nejprve bude chtít napravit pošramocené renomé, až potom s kýmkoliv vyjednávat o své ceně. A ještě několik měsíců nebudeme nic slyšet ani o smlouvě Maxe Verstappena.


Red Bull prozatím v souvislosti s rokem 2021 nemůže nic, čeká na Hondu. Pokud Honda zůstane ve F1, tak určitě jako motorový partner Red Bullu, jenže právě to není vůbec jisté. Třetí letošní vítězství Maxe Verstappena by mohlo pomoci dostat pod smlouvu podpis ředitele jedné z největších automobilek na světě.

"Doufám, že výsledek v Brazílii bude mít příznivý vliv," řekl technický ředitel projektu Hondy ve F1 Tojoharu Tanabe. "Já do toho nejsem zapojen, ale vím, že naše představenstvo na tom pracuje."

Nizozemské noviny De Limburger tvrdí, že Helmut Marko z Brazílie letěl rovnou do Japonska. Verstappenovi však nebude stačit prostý fakt, že si Red Bull Racing udrží status továrního týmu. Chce výsledky, přesněji boj o titul mistra světa.

"Máme za sebou mimořádně dobrý víkend s výborně zvolenou strategií a výkonem Hondy, vše do sebe zapadlo. Takto by to mělo být vždy," uvedl Verstappenův manažer Raymond Vermeulen.

"Když má Max špičkový materiál, dosahuje takovýchto výsledků. Tým je pod tlakem, příští rok máme bojovat o titul. Na to se teď soustředíme. Příští rok dostaneme odpovědi."

Do vítězného vozu by se v roce 2021 jistě rádi posadili i Daniel Ricciardo, Carlos Sainz a další, ať už ve svých aktuálních týmech, nebo někde jinde. Ale nejspíš budou muset čekat, která místa nechá volná aktuální špička.