Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc opět před Vettelem

Leclerc opět před Vettelem

Monačan stihl i havarovat

Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska skončila pro stáj Ferrari nepříliš povedeně, když tandem jejích jezdců obsadil 4. a 5. místo. Stejně jako v předchozích čtyřech velkých cenách byl i tentokrát rychlejším z maranellských koní Charles Leclerc.

Chybělo ale málo a Monačan mohl na zítřejším startovním roštu stát mnohem hlouběji. Během první části kvalifikace se roztočil v poslední zatáčce a nárazem do bariéry si poškodil zadní přítlačné křídlo. Po opravách byl ale nakonec schopen znovu se zapojit se do boje.

Po kvalifikaci vzal Leclerc vinu za incident na sebe. Nemyslí si ale, že měl vliv na konečný výsledek. „Chyba v první části kvalifikace nebyla nutná. Udělal jsem dvě chyby ve dvou závodech. První byla omluvitelná, tato rozhodně ne. Takže se na to musím podívat, aby se to již neopakovalo. Měl jsem velké štěstí, že jsem kvalifikaci dokončil,“ uvedl Leclerc. „S kolem ve třetí části jsem ale spokojen. Samozřejmě jsem po té chybě byl v posledním sektoru trochu opatrný. Celkově to ale bylo dobré kolo, takže si nemyslím, že bylo ovlivněno tou havárií.“ 

Vettel musel přijmout další porážku od svého mladšího kolegy

Sebastian Vettel nebyl po kvalifikaci zcela spokojený a prohlásil, že se podle něj Ferrari trápí v zatáčkách. Myslí si ale, že stáj v sobotu dosáhla maxima.

Možná jsem to měl trochu v rukou, ale ne natolik, abych zabojoval o umístění v nejlepší trojici. Musíme být realističtí. O tempo přicházíme v zatáčkách, ne na rovinkách. To je důvod, proč máme docela dobrý první sektor. Pak se ale trápíme s pneumatikami a v posledních pár zatáčkách s přilnavostí. Tam ztrácíme nejvíce,“ povzdechl si Němec.

Ferrari se v Maďarsku radovalo z vítězství celkem sedmkrát. Naposledy v roce 2017 právě Vettelovou zásluhou.