Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Proč Leclerc nemohl vyhrát?

Proč Leclerc nemohl vyhrát?

Hamilton se raduje z vítězství nad Ferrari.

Tým Ferrari nezůstal dlužný vysvětlení, proč nemohl vyhrát Velkou cenu Maďarska a proč se nakonec Charles Leclerc nedostal ani na stupně vítězů, zatímco Max Verstappen závod vyhrál po startu z desátého místa. Odpověď je v pneumatikách. Všichni jsme viděli, že Leclerc krátkým stintem na tvrdé směsi ztratil ohromné ​​množství času, jenže lepší alternativu prý neměl.

Když jsme obouvali tvrdé, počítali jsme s tím, že potrvá několik kol, než se zahřejí,“ vysvětlil šéf Scuderie, Mattia Binotto. „Podle simulace měly být prvních 10-11 kol pomalejší než středně tvrdé, ale pak už měly být výhodou. A v té době zbývalo do konce závodu 30 kol. Bojovali jsme o udržení pozice před Maxem (Verstappenem, který jel přezout pneumatiky dříve a Leclercovi tedy hrozil undercut) a na měkkých pneumatikách se tak dlouhý stint nedal zvládnout. Tvrdé měli mít náročný začátek, ale výborný konec.

Je důležité říci, že vůz nepracoval v souladu s našimi očekáváními. Neměli jsme rychlost, jakou jsme ukazovali v pátek. V neděli byly odlišné podmínky, bylo chladno. Ani na jedné směsi jsme nebyli tak rychlí, jak jsme očekávali.

Ferrari na sociálních sítích napsalo, že si je vědomé podprůměrného výkonu. Těžko nedodat, že s jeho průměrem to jde z kopce. Foto: Ferrari

Z porážky Ferrari se těšil Lewis Hamilton. Po závodě sice mluvil hlavně o tom, jak by bez poruchy DRS, a tedy z lepší pozice na startu mohl závod vyhrát, nebo jak možná mohl závod vyhrát, kdyby odstartoval na měkkých pneumatikách a rychleji se dostal před pomalejší vozy. Ale i to, že oba vozy Mercedesu porazily oba vozy Ferrari je dobrou motivací do druhé části sezony.

Dostat oba vozy před Ferrari je obrovským úspěchem, když se podíváme na to, jaký byl (na začátku roku) rozdíl v rychlosti. A odstartovat ze sedmého místa a dostat se na druhé, tomu se říká povedená záchranná akce,“ řekl Hamilton.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari