Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari je v Maďarsku sebevědomé

Ferrari je v Maďarsku sebevědomé

Většinu úkolů stihlo už v pátek.

Tak to vypadá, že Ferrari bude na Hungaroringu v převaze. Sice ne o moc, ale červené vozy byly nejrychlejší v obou pátečních trénincích. První patřil Carlosi Sainzovi.

Voz poslouchá od prvního vyjetí z garáže, takže byl čas na několik velmi slušných kol,“ pochlubil se španělský závodník. „Ve druhém tréninku jsme už experimentovali s různými změnami v nastavení, abychom našli to nejlepší pro sobotu a neděli. Trochu jsem ztratil cit, ale zato máme vůz dobře vybalancovaný a rychlý.

Ve druhém tréninku přebral žezlo Charles Leclerc a byl o téměř tři desetiny vteřiny rychlejší než Max Verstappen.

První trénink byl pro mě složitý, ale ve druhém už bylo všechno na svém místě. Cítím, že už jsme dobře připraveni na neděli,“ řekl Monačan. „Jsme zvyklí, že vlastnosti trati se zde rychle mění, ale tentokrát se trať moc nevyvíjela. Podle předpovědi by mělo být tento víkend proměnlivé počasí. Soustředili jsme se tedy hlavně na hledání správného nastavení a na závodní simulace, protože nikdo neví, zda i ve třetím tréninku bude možné sbírat další data.

Leclerc minulý víkend ztratil spoustu bodů, když se dopustil jezdecké chyby a havaroval z prvního místa. Ale zatímco bodový stav v šampionátu nevypadá dobře, vedení závodu ve Francii a vítězství v Rakousku ho přesvědčilo, že Ferrari má nejlepší vůz. Zlomovým bodem má být Rakousko, kde Ferrari poprvé nasadilo nové zadní přítlačné křídlo.

Ferrari udělalo dobře, třetí trénink byl opravdu mokrý. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, Ferrari, úvodní foto: Ferrari