Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel pokáral novináře za odpadky

Vettel pokáral novináře za odpadky

Plastové pytle a sbírat!

Můžete a nemusíte obdivovat Sebastiana Vettela, ale třeba uznat, že je to výjimečná osobnost světa F1. Charakterově je v mnohém pravým opakem Lewise Hamiltona, ale v mnoha věcech se shodují.

Například je spojuje nenávist k horám odpadu, které po sobě lidé nechávají. Vettel ještě na sociálních sítích nezveřejnil video, ve kterém by s partou kamarádů vyčistil část karibské pláže od naplaveného plastového odpadu (ne, že by nějaký účet na sociální síti měl). Zato se mu ale po závodě na Hungaroringu podařilo rozhýbat novináře, aby si uklidili po sobě a svých kolezích.

"Ty láhve od vody si vezměte s sebou, nenecháme tady smetiště!" přerušil čtyřnásobný šampion rozhovor s jedním z novinářů, aby pokáral ostatní. "Včera jsem viděl, jak tady všichni všechno jen tak nechali. Nenávidím, když to lidé dělají."

Vettel pak, podle reportéra Jense Naglera z Bild Zeitungu, pokračoval v rozhovoru, ale jedním okem pořád sledoval úklidové práce, které se najednou rozběhly: "Tam je ještě jedna, klidně mi ji dejte!"

Zvláštní pochvalu si zasluhují producent F1 Jason Swales a Jack Plooij ze Ziggy Sport, kteří po nepořádnějších žurnalistech vysbírali půl pytle "zapomenutého" plastového odpadu.

Polepšit by se měli také organizátoři Velké ceny Maďarska, protože odpadové nádoby pro diváky kolem trati byly přeplněny dříve, než závod vůbec začal. Kdo nechtěl plastové kelímky házet na zem, vzal si je s sebou domů.