Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas změní přístup k soubojům s Hamiltonem

Bottas změní přístup k soubojům s Hamiltonem

Hodlá ale zůstat férový

Během Velké ceny Maďarska byli diváci krátce po startu svědky souboje mezi dvojicí pilotů Mercedesu. Lewis Hamilton se protáhl ve 3. zatáčce před svého stájového kolegu Valtteriho Bottase na druhé místo.

Finský závodník později přiznal, že si v bitvě se svým parťákem počínal opatrněji než v případě jiných jezdců a do budoucna uvažuje o změně přístupu. I nadále ale hodlá s Britem zápolit férově.

Tak to chodí. Závodíme také jako tým a chceme získat maximum bodů, nehodláme po této stránce dělat žádné kompromisy. Závodění může být dobré, i když nikoho nevytlačíte z trati. Jestliže to uděláte pěkně, férově a tvrdě, stále zde může zůstat respekt,“ uvedl vítěz dvou letošních velkých cen. „Ve třetí zatáčce to bylo trochu na hraně, nenechal mi mnoho prostoru. Příště, až nastane podobný případ jako ve druhé zatáčce, kde jsem ztratil pozici, budu přemýšlet jinak. Stále ale máme mezi sebou respekt a známe limity.

Valtteri Bottas bojuje o svoje setrvání v Mercedesu

Šéf „stříbrných šípů“ Toto Wolff ovšem říká, že si mezi svými jezdci nepřeje vidět podobný souboj, jaký předvedli Max Verstappen s Charlesem Leclerkem v závěru Velké ceně Rakouska. „Mluvili jsme o tom. Ačkoli podle sportovních komisařů je incident mezi Verstappenem a Leclerkem v pořádku, v rámci týmu to za správné nepovažujeme a naši jezdci si nechávají prostor. Víme, že se to nesmí stát,“ prohlásil Rakušan.