Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Neuville poměřuje síly v cestovních vozech

Neuville poměřuje síly v cestovních vozech

A rozhodně není pouze do počtu

Pátým podnikem pokračuje tento víkend na Nürburgringu letošní sezona šampionátu ADAC TCR Germany. Klání je tentokrát ozvláštněno účastí jednoho hvězdného hosta.

Kromě stálých jezdců můžeme ve startovní listině najít také aktuálně třetího muže průběžného pořadí světového šampionátu v rallye Thierryho Neuvillea, jenž bez nároku na zisk bodů sedí za volantem VIP vozu Hyundai Teamu Engstler. Pokud ale někdo očekával, že bude čtyřnásobný vicemistr světa v rallye hrát při své výpravě do doposud neprobádané oblasti pouze kompars, musel po pátečních volných trénincích svůj názor přehodnotit. 

Thierry Neuville je rychlý i na okruhu

Neuvilleovi se totiž podařilo svůj premiérový víkend na scéně závodů cestovních vozů zahájit ve velkém stylu. V prvním volném tréninku zajel nejrychlejší čas, když zvládl kolo za 1:34,716 a o pouhých 72 tisícin porazil dalšího hostujícího závodníka Pascala Eberleho.

Ve druhých tréninkových jízdách se mu sice první příčku udržet nepodařilo a obsadil 7. pozici, nicméně vítězný Harald Proczyk za jeho maximem zaostal o zhruba čtyři desetiny. Majitelem nejrychlejšího času dne tak zůstal i nadále Neuville.