Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Neuville byl k nezastavení i v závodě

Neuville byl k nezastavení i v závodě

Belgičan zvítězil stylem start-cíl

Thierry Neuville zažívá během podniku ADAC TCR Germany na Nürburgringu snový debut na okruhové scéně. Elitní rallyový pilot se totiž po nejrychlejším čase v kvalifikaci radoval také v prvním závodě víkendu.

Po zhasnutí startovních světel si bez větších problémů udržel vedoucí pozici. Za malou chvíli došlo v úvodní zatáčce ke kolizi mezi Michelle Halderovou a Haraldem Proczykem, čehož Neuville využil k trháku. Již na konci úvodního kola jeho náskok přesahoval dvě sekundy. 

Hned na první pokus to vyšlo - Thierry Neuville s pohárem za vítězství

Po sedmi minutách závodu se s ním ale musel rozloučit. V šikaně NGK totiž odstavil svůj hořící vůz Bradley Burns a na trať vyjel safety car, který po okruhu kroužil následujících deset minut.

Druhý Max Hesse ale po restartu nabídnutou příležitost využít nedokázal a Neuville mu opět ujížděl. Rozestup postupně narostl na 4,2 sekundy. Dvojici jezdců sedících za volanty vozů jihokorejské automobilky Hyundai doplnil na stupních vítězů třetí Julien Apotheloz s vozem Cupra, který se zároveň mohl radovat z vítězství v juniorské klasifikaci.

Byla to velká zábava. Vždy mě to baví, když dosáhnu dobrého výsledku. Start byl sice obtížný, ale podařil se mi. Poté jsem se musel soustředit na to, abych se dostal do ideální stopy a jel čistě. Odvedl jsem dobrou práci. Pouze v závěru mi začaly odcházet pneumatiky. Musel jsem se tedy postarat, aby vydržely až do cíle,“ uvedl vítěz.

Nedělní závod, do kterého Neuville vyrazí z 10. příčky, odstartuje ve 14.40 hodin.

Výsledky: 1. Thierry Neuville, 2. Max Hesse +4,233, 3. Julien Apotheloz +10,525, 4. Antti Buri +10,660, 5. Lukas Niedertscheider +12,543.