Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Haas se ohlíží po jiných jezdcích, přiznal Steiner

Haas se ohlíží po jiných jezdcích, přiznal Steiner

První pohyb spustí dominový efekt

Günther Steiner přiznává, že se současnou jezdeckou dvojicí Haasu není spokojen natolik, aby nepřemýšlel nad změnou. Insideři se shodují, že pokud by musel odejít jeden ze současných jezdců amerického týmu, kufry by balil Romain Grosjean, jenž je s týmem od jeho vzniku v roce 2016, ne Dán Kevin Magnussen, který již druhý rok v řadě podává lepší výkony. Tato dvojice se přitom na trati příliš často nedokáže vyhnout kolizím.

Šéf Haasu ale nikam nespěchá. Nejspíš bude čekat, jak se rozhodnou u Mercedesu a Renaultu. K dispozici by mohli být Nico Hülkenberg, Esteban Ocon a dokonce i Valtteri Bottas, pokud poleví z platových nároků.

"Snažím se sledovat vývoj na trhu s jezdci, abych vybral to nejlepší pro tento tým. Proto musím vědět, kdo je dostupný a koho bychom si mohli dovolit platit," cituje Steinera Motorsport-Magazin. "Čeká se na první kostku domina, ostatní budou rychle následovat. Ještě se nic nepohnulo, takže všichni čekají. Třeba zbytečně a vše zůstane stát tak, jak to je nyní. Uvidíme. Na trhu je několik jezdců, ale nikdo, koho bychom si mohli dovolit."

Ocon je aktuálně bez místa a pokud se nedostane do továrního týmu Mercedesu, asi by rád závodil alespoň za Haas. Steiner má však stejnou podmínku, jakou si klade Renault. Nechce jezdce pouze na rok.

"Vzít jezdce na jeden rok obvykle není produktivní. Požadovali bychom smlouvu na více let. Nemíníme nikomu dělat přípravku," zdůrazňuje.