Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dva kroky vzad, tři vpřed

Dva kroky vzad, tři vpřed

Odráží se Williams konečně ode dna?

Podle Claire Williamsové je tradiční britský tým z nejhoršího venku. Usuzuje tak podle výsledků VC Maďarska, v níž vozy z Grove poprvé jakž takž dokázaly držet krok alespoň s částí konkurence.

Aby se dostala stáj z marastu, v němž uvázla, padlo rozhodnutí rezignovat na okamžité zvýšení rychlosti ve prospěch dlouhodobějších cílů. „Největší výzvou vždy je, když musíte volit mezi pokračováním něčeho, co už běží, a jeho zastavením s tím, že se všechno přestaví a znovu nastartuje,“ připomíná Adam Carter, vedoucí oddělení Williamsu pro vývoj vozu.

Při kvalifikaci na Hungaroringu konečně mohli mechanici Williamsu zatleskat svému jezdci

Nejhorší na tom podle něj je, že si člověk uvědomuje, jak se mu při tom soupeři vzdalují. George Russell to popsal jako dva kroky zpět, aby se mohly učinit tři vpřed.

Dosáhli jsme určitého pokroku, ale je předčasné mluvit o trvalém vzestupu,“ je si vědom šéfinženýr Dave Robson. „Přesto jde o jasný důkaz toho, jak moc práce jsme odvedli v továrně i na trati. Pořád jsme se ovšem nerehabilitovali a uvidíme, jak nám to půjde ve Spa.

Je to nekončící proces. Navrhuješ, vyvíjíš, srovnáváš, navrhuješ, vyvíjíš, srovnáváš. Jen tak získáš důvěru ve směr, kterým se ubíráš,“ dodává Carter.