Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas zůstává jezdcem Mercedesu

Bottas zůstává jezdcem Mercedesu

Dostal ale znovu jen smlouvu na jediný rok

Coby logický důsledek zakotvení Estebana Ocona u Renaultu přišlo vzápětí potvrzení setrvání Valtteriho Bottase ve službách Mercedesu. Fin ale obdržel zase jen jednoroční kontrakt.

Jsem velmi šťastný a zároveň hrdý, že zůstávám součástí tohoto týmu. Chtěl bych všem jeho členům a představenstvu Mercedesu poděkovat, že mně znovu dali důvěru. Moje výsledky byly dosud každým rokem lepší a lepší a toto je ten nejoptimálnější způsob, jak odstartovat druhou polovinu sezony,“ uvedl Bottas v oficiálním komuniké stáje.

K trojcípé hvězdě přišel na začátku roku 2017 od Williamsu jako náhrada za Nika Rosberga, který neočekávaně oznámil konec aktivní činnosti. Ze stínu Lewise Hamiltona se mu však dosud vystoupit nepodařilo. Aktuálně drží v pořadí šampionátu se 188 body druhé místo, právě za obhájcem titulu.

Bottas i nadále zůstává věrný stříbrným šípům

Mercedes Bottase delší dobu ponechával v nejistotě ohledně prodloužení angažmá, což se negativně projevilo na jeho výkonech. Je však otázkou, zda hrozba vystřídání Oconem byla míněna vážně nebo jen posloužila coby účinný nástroj k dosažení větší jezdcovy povolnosti při vyjednávání.

Teď už ovšem šéf Mercedesu Toto Wolff mluví zcela jinak: „Pro tento rok jsme před Valtteriho postavili požadavek být ještě silnější než loni. A to se mu několika pozoruhodnými výkony v úvodu sezony podařilo. Navíc je pořád hladový po úspěchu a odhodlaný se dále zlepšovat.