Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Giovinazzi zahodil dva body

Giovinazzi zahodil dva body

Po závodě toho hořce litoval

První polovina úvodní sezony ve formuli 1 se Antoniu Giovinazzimu zrovna dvakrát nevydařila. Zatímco jeho týmový kolega u stáje Alfa Romeo Kimi Räikkönen dokázal nasbírat 31 bodů, Ital připsal na své konto pouze jediný bod za 10. místo v Rakousku.

Ve Velké ceně Belgie měl ale 25letý pilot příležitost svůj bodový účet rozšířit. Do závodu sice po penalizaci vyrážel až jako osmnáctý, počínal si ale s bravurou a sahal po dvou bodech za deváté místo. Ty si však nakonec nepřipsal, neboť v posledním kole havaroval a šachovnicový praporek nespatřil.

Vůz dnes byl ve velmi dobré formě a proto je o to větším zklamáním skutečnost, že jsme po nehodě v posledním kole nedojeli. Naše strategie byla skvělá, a kdybychom do cíle dorazili, body bychom si připsali. Týmu se za toto omlouvám, ale myslím si, že takové je závodění,“ litoval bývalý vicemistr GP2 promarněné příležitosti.

Giovinazzi se o dva body připravil chybou v posledním kole

Na letošní závod v Ardenách ale nebude rád vzpomínat ani Kimi Räikkönen. Fin sice do závodu vyrážel ze slibné šesté příčky, jeho šance ale zhatila již v úvodu kolize s Maxem Verstappenem, z níž si odnesl poškození a během fáze safety caru musel zamířit ke svým mechanikům. Cílem nakonec projel až jako šestnáctý.

Můj závod bohužel skončil již v první zatáčce. Byl jsem nucen zpomalit, neboť na vnějšku byl Bottas. Poté jsem byl zasažen a ocitl se na dvou kolech. Pak již bylo téměř zbytečné zůstávat na trati, neboť podlaha byla hodně poškozena. Nikdy ale nevíte, co se stane, a tak jsme odjeli celý závod. Je to opravdu škoda, protože jsme dnes měli k dispozici silný vůz,“ řekl čtyřnásobný vítěz Velké ceny Belgie.

Za nulový bodový zisk zaplatil tým závodící se švýcarskou licencí pádem na 8. místo v Poháru konstruktérů. Předstihl jej Racing Point.