Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams má zajištěné motory Mercedes až do roku 2025

Williams má zajištěné motory Mercedes až do roku 2025

Britská stáj je vzorovým partnerem

Williams se i nadále bude moci spolehnout na dodávky motorů Mercedes. Stávající dohoda sice vyprší až v závěru příštího roku, obě strany se však už nyní rozhodly prodloužit ji o dalších pět let.

Předmětem kontraktu je kompletní pohonná jednotka, převodovku si bude Williams i nadále vyvíjet sám.

Za dosavadními šesti lety spolupráce se můžeme s hrdostí ohlédnout,“ je přesvědčena zastupující šéfka britské stáje Claire Williamsová. „Proto nás těší, že v ní budeme i nadále pokračovat.

Williams a Mercedes se daly dohromady v roce 2014, kdy byly zavedeny nové technické předpisy. Od klasických spalovacích agregátů o objemu 2,4 litru se přešlo na hybridní přeplňované šestnáctistovky. V té době patřil Williams do špičky, v sezonách 2014 a 2015 obsadil třetí místo v Poháru konstruktérů. Potom však nastal stále se zrychlující sešup. 

Monoposty Williams budou i nadále pohánět motory Mercedes

Williams je jedna z nejikoničtějších značek ve F1,“ tvrdí nicméně boss Mercedesu Toto Wolff. „Jsme hrdi na to, že ho můžeme počítat do naší rodiny. Momentálně prožívá nelehké období. Ale jeho schopnost postavit se nepřízni osudu a síla charakteru se nejvýrazněji projevují právě teď, když se snaží dostat se zpět na pozice, na něž patří.

Williams byl vždy vzorovým partnerem a společně jsme zažili řadu úspěchů,“ dodává Andy Cowell, vedoucí motorového oddělení trojcípé hvězdy v Brixworthu. „Vybudovali jsme si na tým z Grove opravdu silné lidské a technické vazby a doufám, že je ještě prohloubíme.