Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas se učí z Hamiltonových videí

Bottas se učí z Hamiltonových videí

Bude pak lépe závodit?

Valtteri Bottas nemá nejlepší sezonu. Tedy, v šampionátu je druhý, jenže jeho týmový kolega má masivní šedesátibodový náskok, zatímco jeho pozici ohrožují Max Verstappen s Charlesem Leclerkem, kteří mají na kontě po dvou vítězstvích, stejně jako on. Víkend v Singapuru opět nezačal dobře. V prvním tréninku se nedokázal udržet na trati, což na městském okruhu znamená poškození vozu. Druhý trénink, s rychle opraveným vozem, také nebyl ideální.

"Ani druhý trénink nebyl dobrý. Neměli jsme rychlost. Ani v jednom stintu, je jedno, s jakými pneumatikami. Jsem si jist, že vůz nebyl v pořádku, bude se na to třeba podívat. Nemohl jsem jet rychleji, přitom jsem zaostával o sekundu na kolo," uvedl Fin po skončení pátečního programu.

Po minulém závodu nespokojenost s jeho výkonem neskrýval ani šéf týmu Toto Wolff. Bottas měl v posledních kolech v Monze obrat Leclerka, uštvaného Lewisem Hamiltonem, o vítězný pohár, jenže k útoku vůbec nedošlo.

"S týmem jsme začali pracovat na mém zlepšení v této oblasti," přiznal Bottas. "Párkrát se stalo, že Lewis byl v pronásledování jiného vozu lepší než já. Takže jsme probrali všechno, co by mi mohlo pomoci. Analyzujeme videa z různých závodů a situací."

Příčina Bottasova problému v Monze však byla v tom, že zničil pneumatiky, než se na Leclerka dotáhl, ačkoli přezouval mnohem později než on a Hamilton. Bottas není jediný, kdo se snaží odkoukal fígle úřadujícího šampiona.

"Mnoho lidí to překvapí, ale Lewis je ve skutečnosti jedním z největších pracantů v padoku," řekl junior Mercedesu George Russell. "Všiml jsem si několika jeho technik a snažím se je naučit, abych zlepšit svou jízdu. Nemluvím ani tak o rychlosti na jedno kolo, spíše o závodním tempu."