Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mercedes čekal spíše útok od Red Bullu

Mercedes čekal spíše útok od Red Bullu

Wolff: Nebyli jsme dost dobří

Papírový favorit pohořel. Všichni očekávali, že Mercedes si bude hrát se zbytkem pole jako kočka s myší, jenže kosa přišla na kámen.

Nemám potuchy, kde vzalo Ferrari takovou rychlost,“ kroutil hlavou Lewis Hamilton. „Za normálních okolností by mu to tady vůbec nemělo vyhovovat. Ale odvedlo skvělou práci. Charlesovo kolo bylo parádní. Já do toho dal opravdu všechno, několikrát mě od zdi dělily snad milimetry. Více jsem z auta nedokázal vyždímat. Nakonec jsem s místem v první řadě celkem spokojený. Zítra budeme mít k tomu co říct. Chci jet agresivně.“ 

Ne, za jedna to dnes určitě nebylo!

Poklonu svému arcirivalovi vysekl také šéf Mercedesu Toto Wolff. „Jejich tempo bylo prostě enormní. To je třeba si přiznat. Počítali jsme spíše s tím, že potíže nám bude dělat Red Bull, tak jako tomu bylo v Maďarsku. Nebyli jsme dnes dost dobří.“ Fakt, že Bottas se neprosadil ani do druhé řady, přičetl Wolff na vrub silnému provozu ve Finově nájezdovém kole.

Pořád věřím, že máme hodně rychlý vůz. Pole position je tady ale velikou výhodou. Navíc Vettel může Lewisovi zkomplikovat situaci zezadu. Také statistiky hovoří proti nám. Ale kdyby se Lewisovi podařil parádní start a Valtteri se dostal o jedno, dvě místa dopředu, pak by se s tím dalo něco dělat,“ dodal.