Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull v sobotu očekávání nepotvrdil

Red Bull v sobotu očekávání nepotvrdil

Verstappena nedostatečná rychlost překvapila

Ještě před startem víkendu byl do role jednoho z největších favoritů Velké ceny Singapuru pasován Red Bull. V pátečních volných trénincích se navíc rakouské stáji dařilo se v souladu s těmito očekáváními prezentovat, když se její jezdci pohybovali v čele. Verstappenovi se dokonce podařilo dopolední jízdy opanovat.

Pak ale přišla sobota a slibná rychlost byla rázem ta tam. „Rudí býkové“ totiž najednou zaostávali za Mercedesem i Ferrari a Verstappen s Albonem se v kvalifikačním klání zmohli pouze na čtvrté, resp. šesté místo.

Nizozemský závodník, kterému se z dvojice zadařilo více, byl ztrátou svého týmu na konkurenci trochu překvapen.

„Z mého pohledu nám po celou dobu kvalifikace scházelo dostatečné tempo. Když ve třetí části vše vygradovalo a my zaostávali ještě více, nebyl jsem tolik překvapen. Auto podle mě fungovalo správně, jen jsme zkrátka neměli dostatečnou přilnavost. Chtěl jsem jet rychleji, ale klouzalo to,“ řekl vítěz letošních Velkých cen Rakouska a Německa.

 „Je vždy těžké říci, zda-li jsme mohli získat pole position. V pátek se zkoušejí nové věci a do dalšího dne se mnohé změní. Byl jsem tak trochu překvapen. Po vydařené Monze, kde jsme obvykle byli velmi pomalí, jsme očekávali, že zde budeme opravdu konkurenceschopní. Ale nejsme. Je to něco, na co se musíme podívat.“

Max Verstappen odstartuje do Velké ceny Singapuru ze čtvrtého místa.

 

Příliš optimistický navíc není Verstappen ani ohledně závodního tempa: „Netuším, jaké to bude, jsme příliš pomalí. Uvidíme ale zítra.“

Na vítězství na okruhu Marina Bay čeká Red Bull již od roku 2013. Tehdy zde slavil ještě se Sebastianem Vettelem.