Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovi pódium náladu nezlepšilo

Verstappenovi pódium náladu nezlepšilo

Red Bull by měl Singapur vnímat jako budíček

Po včerejší kvalifikaci panovalo v táboře Red Bullu zklamání. Rakouská stáj, která před začátkem singapurského víkendu byla řazena mezi největší favority, se totiž ani s jedním ze svých jezdců nevešla do nejrychlejší trojice. Zatímco Max Verstappen zajel čtvrtý nejrychlejší čas, jeho týmový kolega Alexander Albon obsadil šestou příčku.

Nedělní závod se již ale týmu vyvedl o něco lépe. Nizozemský závodník totiž dokázal využít chybně zvolené strategie Lewise Hamiltona k posunu o jednu příčku vpřed a ze singapurských ulic si tak odvezl alespoň bronz. I přesto ovšem jeho nálada nedoznala v porovnání se včerejškem příliš velkého zlepšení.

Nebylo to dostatečně dobré. Jeli jsme sem vyhrát a toho jsme nedosáhli. Včerejšek byl ale o něco horší než dnešek. Je to pro nás takový malý budíček. Řekl bych, že z hlediska výkonu jsme zažili nejhorší závod od Rakouska a to na trati, kde jsme očekávali, že budeme opravdu dobří. V závodě to ale bylo o něco lepší. Nebyl jsem sice v pozici, kdy bych mohl na vozy před sebou útočit, ale byl jsem schopen se jich alespoň držet,“ uvedl 21letý závodník.

Ve skutečnosti se mi soupeři nikdy nevzdálili. Zpočátku to ale samozřejmě bylo o managementu pneumatik, takže jsme jeli opravdu pomalu. Pak jsme správně načasovali zastávku a dostal jsem se před Lewise, což bylo dobré. Zbývající průběh závodu již byl ale o tom, abychom zůstali ve hře. Nakonec si ale myslím, že jsme to zvládli a po všech těch potížích v kvalifikaci je pódium stále dobré."

Max Verstappen sice vybojoval pódiové umístění, od singapurského víkendu ale čekal více.

Pro Verstappena se dnes jednalo již o druhé pódiové umístění ve Velké ceně Singapuru. Mezi nejlepšími třemi se zde totiž umístil již loni, kdy dojel druhý za vítězným Lewisem Hamiltonem.