Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen se obává rozvodů

Verstappen se obává rozvodů

Práce pro tým F1 nenechává čas na rodinný život

Max Verstappen vyjádřil obavu, že personál týmů F1 čekají mnohé rozvody. Takto nepříznivý dopad na životy rodin má mít nedávno odsouhlasený kalendář velkých cen na rok 2020, v němž je 22 závodů. Ve F1 jsou přitom stále lidé, kteří do ní přišli před dvaceti lety, kdy kalendář sestával ze 16 závodů.

"Já si nemyslím, že bychom měli mít 22 závodů ročně," říká mladý Nizozemec. "Měli bychom prostě jen vybrat ty nejlepší. Chápu, že je to o penězích, jenže je třeba myslet i na mechaniky, kteří musejí jezdit na každý závod.

Oni přicházejí už v pondělí nebo v úterý, aby včas všechno připravili. Velcí šéfové pak přiletí v pátek, případně až v sobotu ráno a z okruhu pak někdy odcházejí už během závodu, aby co nejdříve odcestovali domů. Oni samozřejmě nevidí problém, zvládli by i 30 závodů ročně, protože pro ně je velká cena pouze tři dny. Pro většinu lidí tady to je pět až šest dnů. Takže si ani nestěžuji za nás, ale kvůli mechanikům. Pokud se bude kalendář dále prodlužovat, rovnou si mohou vyplnit rozvodové papíry."

Stejně to vidí Sergio Pérez: "Je toho moc. O jezdce nejde. I náš časový závazek je obrovský, neboť kromě závodění pracujeme v simulátoru, na sponzorských akcích, na vlastní fyzičce a tak dále. I my toho máme nenormálně moc, jenže toto je o mechanicích. Jsou tam od pondělí a někdy odcházejí až (za týden) v úterý. Práce pro tým je mimořádně náročná."