Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Letošní motor Mercedesu není nic moc

Letošní motor Mercedesu není nic moc

Favorit na další titul v řadě očekává zlepšení

Mercedes má Pohár konstruktérů v kapse a už je jisté, že i titul šampiona bude patřit jednomu z jeho jezdců. Lewis Hamilton má před Valtterim Bottasem čtyři závody před koncem sezony 64bodový náskok a už tento víkend může oslavovat další úspěšnou obhajobu. Britský jezdec přesto vyjádřil nespokojenost s letošním výkonem motorového oddělení. Evidentně je přesvědčen, že motoráři Ferrari v Maranellu odvádějí lepší práci.

"Nemůžeme říci, že tento rok byl z našeho pohledu skvělý, měli jsme velký problém s vývojem motoru," řekl Hamilton. "Naši lidé to neměli jednoduché. Snažili se jako vždy, ale řekl bych, že toto úsilí nebylo tak úspěšné. Kromě toho máme vůz s hodně velkým aerodynamickým odporem. Ale na druhé straně byl spolehlivý a doufám, že to tak už zůstane. Na to můžeme být moc pyšní.

Ano, získali jsme Pohár konstruktérů, ale do příštího roku potřebujeme snížit odpor vozu a zvýšit výkon motoru. Tým na tom pracuje a já absolutně nepochybuji, že do další sezony nastoupíme v lepší formě."

Hamiltona jistě zklamalo, že v závěru minulého závodu nedokázal předjet Sebastiana Vettela, což by Mercedesu zajistilo double a jemu už téměř jistý titul. Přestože se párkrát v zatáčkách udržel v aerodynamickém stínu za Němcovým ferrari, použil DRS a motor Mercedes měl nastaven na maximální výkon, nedokázal na rovinkách seriózně zaútočit.

"Jsou ohromně rychlí. Dokonce jsem měl i lepší pneumatiky, a přesto to nešlo," povzdechl si.