Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez před domácími fanoušky zazářil

Pérez před domácími fanoušky zazářil

Po dojetí se cítil jako vítěz

Mexičtí fanoušci po včerejší velké ceně rozhodně smutnit nemuseli. Kromě skutečnosti, že byli svědky zajímavé strategické bitvy v boji o čelní příčky, jim totiž dal důvod k radosti také domácí miláček Sergio Pérez.

Jezdci Racing Pointu se podařilo umístit hned za trojicí Mercedes, Ferrari, Red Bull a do cíle dorazil jako nejlepší závodník z takzvaného „zbytku světa“ na sedmé příčce. Není tedy žádným překvapením, že po skončení závodu panovala u rodáka z Guadalajary spokojenost.

„Byl to pro nás skvělý den. Závod byl zkrátka perfektní a rád bych poděkoval celému týmu za jeho tvrdou práci, která nám umožnila tohoto výsledku dosáhnout. Získat body v domácím závodě je výjimečný pocit. Fanoušci mě tento týden podporovali opravdu hodně. Některé vozy dnes sice byly rychlejší než my, nicméně díky fantastické strategii jsme je nakonec dokázali porazit. Je to pro nás něco jako vítězství,“ uvedl Pérez, který si však až do samotného konce nemohl vydechnout.

„Byl to intenzivní závod, zvláště bitva s Danielem (Ricciardem) na konci. Měl nazuty čerstvější pneumatiky a vyvíjel na mě velký tlak. Musel jsem se tedy hodně soustředit a snažit se až do konce. S naším výkonem jsem opravdu spokojen a body, které jsme dnes vybojovali, jsou pro nás důležité z hlediska Poháru konstruktérů.“

Zatímco Pérez se na Autodromu bratří Rodríguezů mohl radovat ze zisku šesti bodů, u jeho týmového kolegy Lanceho Strolla již tak veselo být nemohlo. Kanaďan totiž skončil na 12. místě a žádné body si tak z víkendu neodnesl.

Lance Stroll opouštěl Mexiko bez bodů.

 

„Trápili jsme se s opotřebením předních pneumatik. Musíme zjistit, proč nás to tolik ovlivnilo. Je škoda, že jsme nedokázali naši pozici na závodní dráze zužitkovat a získat nějaké body. Naše tempo totiž bylo dobré a vůz silný. Potřebujeme zhodnotit data, podívat se, co můžeme udělat jinak a znovu zabojovat v Austinu,“ konstatoval Kanaďan.

Šestibodový zisk umožnil Racing Pointu dotáhnout se v Poháru konstruktérů na šesté Toro Rosso. Stejně jako stáj z Faenzy mají nyní Britové na svém kontě 64 bodů.