Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bude Williams v závodě konkurenceschopnější?

Bude Williams v závodě konkurenceschopnější?

Stáj tomu pořád věří

Pro Williams je letošní sezona zatím jedním velkým trápením a jeho jezdci ve většině případů uzavírají výsledkovou listinu. Nejinak tomu bylo i ve včerejší kvalifikaci. Zatímco George Russell se do své premiérové Velké ceny Mexika kvalifkoval jako předposlední 19., jeho týmový kolega Robert Kubica obsadil 20. pozici.

K nedělnímu závodu ovšem u stáje z Grove vzhlížejí optimističtěji a věří, že by jejich modrobílé monoposty mohly dnes v Mexico City pozlobit Haas i Alfu Romeo.

"V pátek bylo naše závodní tempo rozhodně lepší než rychlost při jízdě s malým množstvím paliva. Myslím si, že Haasu jsme velice blízko. Možná jsme dokonce i o něco rychlejší. Jsem toho názoru, že jakmile zajedeme na pneumatikách několik po sobě jdoucích kol, budou fungovat lépe. Myslím si, že s přihlédnutím k letošním poměrům se můžeme těšit na docela slušný závod. Zároveň ale předpokládám, že se Alfa Romeo a Haas od druhého volného tréninku zlepší. V některých závodech jsme ovšem byli schopni dostat se docela blízko, takže věřím, že šanci máme," říká seniorský inženýr stáje Dave Robson.

S Robsonem se navíc shoduje i Russell. Loňský šampion formule 2 ovšem zdůrazňuje, že klíčovou roli bude během závodu na Autodromu bratří Rodríguezů hrát péče o pneumatiky: "V několika případech jsme ukázali stejné závodní tempo jako Haas, ne-li dokonce lepší. Bylo tomu tak v Rakousku, v Monze a v pár dalších závodech. Takže věřím, že to možné je. Ale uvidíme. Je to neuvěřitelně obtížný okruh a je zde velmi snadné probrzdit. A pokud se tak stane, znamená to pro vás konec. Bude tedy zapotřebí se o pneumatiky trochu starat. Očekávám, že to bude o trpělivosti."

Geroge Russell si pro závod věří na Haas i na Alfu Romeo.

 

Nejlepším letošním výkonem týmu zůstává červencový mokrý závod na Hockenheimringu, kde se Robertu Kubicovi podařilo pro sebe i pro britskou stáj vybojovat zatím jediný bod v sezoně.