Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda se v Brazílii dočkala po 28 letech

Honda se v Brazílii dočkala po 28 letech

Verstappen chce napravit loňský nezdar

Plných 28 let čekala Honda na další kvalifikační triumf ve VC Brazílie. O ten zatím poslední se postaral v roce 1991 s mclarenem legendární Ayrton Senna. Teď ho napodobil Max Verstappen.

Už od první části bylo auto mimořádně rychlé,“ pochvaloval si. „Skutečně jsem si to dnes užil. Nyní se pokusím dokončit to, co jsem loni započal.

Na vysvětlenou. V minulé sezoně měl Nizozemec na Interlagosu vítězství na dosah, ale o kolo předjížděný Esteban Ocon ho nepochopitelně odstřelil. Mezi oběma pak došlo k dalšímu měření sil v padoku, kde si to Mad Max hodlal se svým protivníkem vyřídit ručně. 

Zajímavá paralela: Když Christian Horner slavil v roce 2013 40. narozeniny, vyhrál pro Red Bull kvalifikaci na VC USA Vettel. Letos v den jeho šestačtyřicátin získal pole position na Interlagosu Verstappen.

Šéf Red Bull Racingu Christian Horner mluvil o brilantním výkonu svého svěřence. „Máme k dispozici skvělý vůz. Už potřetí za sebou jsme byli horkými kandidáty na pole position. To nám dodává odvahu. Když si uvědomíme, kde jsme se nacházeli před pár roky, je to působivé,“ dodal.