Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamiltonovi chyběl potřebný výkon

Hamiltonovi chyběl potřebný výkon

Slíbil, že v závodě bude agresivní

Ještě po třetím tréninku žila Hamiltonova naděje na pole position. V kvalifikaci ale doplatil na výkonový deficit.

Moje poslední kolo bylo za daných okolností optimální,“ svěřil se novinářům. „Z auta jsem měl dobrý pocit, jenže na rovinkách nám chyběla rychlost. A to dost podstatně. Postrádali jsme potřebnou sílu. Ztráceli jsme tím dost času. Těší mě alespoň, že jsem přeskočil jedno ferrari.“ Hamilton se vklínil mezi rudé duo, kvůli Leclerkově penalizaci mu ale společnost ve druhé řadě na roštu bude dělat kolega Valtteri Bottas.

Vyhrát závod bude extrémně obtížné,“ rozumoval dál čerstvý mistr světa. „Snad se budeme moci spolehnout na dlouhou životnost pneumatik.“

Současně popřel, že by závěr sezony vypouštěl. V minulých letech po předčasném zisku titulu působil takovým dojmem. „Můj bojový duch je stejný jako po celý rok. Dokonce možná budeme zítra agresivnější než obvykle. Nevidím žádný důvod cokoliv měnit a hodlám jednoduše pokračovat v identickém stylu jako dosud,“ ubezpečil. 

Design Hamiltonovy přilby je inspirován Ayrtonem Sennou

Hamilton jede na Interlagosu v přilbě, jejíž design je inspirován Ayrtonem Sennou: „Dělám to tak zde pokaždé. Vzpomínám si, jak jsem ho viděl tady vítězit. Diváci byli tehdy nadšením bez sebe. Mám velikou radost, že fandí i mně.