Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haberfeld se vrací k závodění

Haberfeld se vrací k závodění

Brazilec absolvuje úvodní podnik Jaguar I-Pace eTrophy

Jméno Maria Haberfelda si mohou fanoušci motorsportu pamatovat zejména z 90. let 20. století a také z počátku toho současného. Rodák ze São Paula totiž působil ve formuli 3000 (1998-2002) a rovněž se představil i za mořem v šampionátu Champ Car, v němž účinkoval v letech 2003 a 2004. Vedle toho si ale vyzkoušel i F1, byť pouze jako testovač. V této roli usedl do monopostů McLarenu, Jordanu a také Stewartu.

Během nadcházejícího víkendu se Haberfeld za volant závodního vozu vrátí znovu. Brazilský veterán se totiž v saúdskoarabském Rijádu zúčastní úvodního podniku nové sezony Jaguar I-Pace eTrophy. Třiačtyřicetiletý závodník nahradí ve stáji Jaguar Brazil svého krajana a zároveň vicemistra z předešlého ročníku Cacáho Buena, který se rozhodl dát přednost podniku brazilského šampionátu Stock Car v Goiânie.

V Rijádu Haberfeld zaskočí za Cacáho Buena, který v předešlé sezoně nestačil pouze na Sérgia Jimeneze a vybojoval tak titul vicemistra

 

„Když jsem od brazilského týmu obdržel nabídku k nahrazení Cacáho Buena, bylo to docela překvapení, neboť jsem přes 10 let nezávodil. Jsem si ale jistý, že to bude opravdu zábavný víkend. Jsem zvědavý, jaké to bude řídit I-Pace, neboť co se týče elektrických vozů, půjde o mou premiéru. Mluvil jsem Cacáem, abych získal nějaké rady ohledně vozu, a doufám, že mě v Saúdské Arábii čekají dva dobré závody,“ uvedl šampion britské F3 z roku 1998.

Naposledy se Haberfeld na závodním okruhu proháněl v sezoně 2008. Tehdy v italské Monze nastoupil do podniku Le Mans Series.