Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso uvažuje o návratu v roce 2021

Alonso uvažuje o návratu v roce 2021

Čeká na nová pravidla

Již skomírající story o návratu Fernanda Alonsa do F1 dostala nečekaný impuls. Sám dvojnásobný mistr světa totiž uvedl, že o comebacku uvažuje.

Poté co letos vybojoval titul ve vytrvalostním mistrovství světa, naplánoval si pro sezonu 2020 jen dva starty – v Rallye Dakar a v Indy 500.

Potom si sednu a všechno řádně promyslím,“ prohlásil. „Rok 2021 bude pro můj případný návrat jako dělaný. Ten příští ještě ne, protože pravidla zůstanou stejná. Ta byla ostatně důvodem, proč jsem po sezoně 2018 odešel. Tenkrát jsme na auto napsali Hasta luego (na shledanou) a ne Adios.“ 

V pátek převzal Alonso v Paříži trofej pro vytrvalostního mistra světa (vpravo Sébastien Buemi, uprostřed Nazuki Nakadžima)

U McLarenu bude pod smlouvou už jen necelý měsíc, takže se mu nabízejí nové možnosti. Jeden z největších znalců F1 Martin Brundle vidí Španělovu šanci nejspíše u Renaultu. Nemá obavu ani z toho, že Alonso rozhodně není talentovaný junior. „Momentálně se na ně zaměřuje pozornost, jenže přede dveřmi nestojí zástup Leclerků nebo Verstappenů. Dokonce i juniorka Red Bullu aktuálně zeje prázdnotou,“ uvedl komentátor stanice Sky Sports.