Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes – nejlepší tým všech dob

Mercedes – nejlepší tým všech dob

Statistiky a insideři se shodují

Scuderia Ferrari a Red Bull – Honda stojí před náročným úkolem. Pouze tyto dva týmy mají reálnou ambici sesadit z trůnu Mercedes, nejlepší tým historie F1. Na tento piedestal ho stavějí statistiky. Žádný jiný tým ještě ve F1 nezískal šest mistrovských titulů a šest Pohárů konstruktérů v řadě, ale tvrdí to i mnozí insideři z padoku.

"Mercedes je nejdominantnějším týmem všech dob," prohlásil Franz Tost, šéf týmu Toro Rosso. "Je lepší, než byl McLaren-Honda za dob Ayrtona Senny a Alaina Prosta, dominantnější než Ferrari v éře Michaela Schumachera."

I Jean Todt, považovaný za strůjce dominantní éry Ferrari na začátku tisíciletí, smekl před Mercedesem.

"Musím uznat, že byli lepší," řekl Francouz, bývalý šéf Scuderie Ferrari, v současnosti prezident Mezinárodní automobilové federace. "Jsou jako vzpěrač, jenž zvedne nad hlavu 200 kil a pak je tam udrží. Vyhrávají od roku 2014. Pozoruhodný úspěch, jenž by nebyl možný bez skvělého jezdce, skvělého vozu a skvělého týmu. Pokud by jedno z tohoto chybělo, takový úspěch by nebyl možný."

Kvality soupeře uznává také Sebastian Vettel, jenž si užil čtyřletou vítěznou šňůru s Red Bullem, kterou ukončili právě Lewis Hamilton a Mercedes.

"Mercedes je téměř dokonalý. Můžete prostě říci, že měli lepší vůz než my, ale tak to není. Všechno je to o týmovém úsilí," zdůraznil německý závodník.