Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel potřebuje pomoc profesionála

Vettel potřebuje pomoc profesionála

V zimě musí najít motivaci, míní Webber

Mark Webber si myslí, že Sebastian Vettel by měl po velmi slabé sezoně vyhledat pomoc profesionálů. Není zřejmé, zda tím myslel i psychologa, nebo pouze bývalé profesionální jezdce a jiné sportovce, kteří cestovali po světě a bojovali s mladými borci, když je doma čekaly děti a příjemný rodinný život. Jasně ale vidí, že Vettel je jezdecky v krizi, která by mohla udělat nepěknou tečku za jeho mimořádně úspěšnou kariérou.

"Myslím, že toto bude nejdůležitější zima Sebastianovy kariéry," řekl Vettelův bývalý týmový kolega pro Channel 4. "Je to rozený vítěz a bojovník, ale neumí naslouchat radám. To je mezera v jeho obraně. Podle mě potřebuje vyhledat pomoc, jenže se blíží ke konci kariéry a toto jsou pro něj neprobádané vody. Opravdu by měl požádat o pomoc profesionály z různých odvětví. Lidi, kteří si už něčím podobným prošli.

Tak by mohl nabrat správný kurz a na konci cesty by přišel na to, kde opět objevit nadšení a energii, kterou jako závodník potřebuje. Teď bude mít doma tři děti a sezona bude mít 22 závodů. Já nemám děti, ale dovedu si představit, jak náročné to pro něj bude. A několik jeho soupeřů s tím vůbec nebojuje. Ale byla to jeho nejhorší sezona a příští rok ho bude čekat velký, velký boj o návrat mezi špičku."

Dokáže se Vettel vrátit na vítěznou vlnu jako v časech svého působení v Red Bullu?