Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas na konci roku 2018 ztrácel víru

Bottas na konci roku 2018 ztrácel víru

Když den trval jako měsíc

Valtteri Bottas přiznal, že na sklonku roku 2018 se už pomalu loučil s formulí 1. Měl za sebou nepodařenou sezonu bez jediného vítězství a v závěrečných čtyřech velkých cenách se vždy umístil až na pátém místě.

Počítal jsem dny, aby to už skončilo. Poslední měsíc se neuvěřitelně vlekl. Bylo mně jasné, že pokud budu ve stejném stylu pokračovat, vyhodí mě. Tak to ve formuli 1 prostě chodí,“ konstatoval finský závodník. 

Valtteri Bottas v závěru roku 2018 prožíval velkou krizi

Moje láska k F1 v těch časech trochu zeslábla. Ocitl jsem se pod obrovským tlakem. Potřeboval jsem se naučit ho zvládnout. Jakmile jsem si to osvojil, získal jsem nový elán. Teď je pro mě závodění zase skvělou zábavou,“ prohlásil pilot Mercedesu.

Hned na úvod letošního šampionátu se mu povedlo vyhrát v Melbourne a jednu dobu to dokonce vypadalo, že by mohl konkurovat stájovému kolegovi Lewisu Hamiltonovi. „Bylo to nesmírně důležité pro mě a moje vnitřní naladění,“ vysvětlil Bottas. „Oproti předchozímu roku jsem byl po mentální stránce nastaven úplně jinak. Nyní už vím, že po špatných časech jsem schopen se znovu nastartovat.