Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Prokopa překvapily extrémně rychlé etapy

Prokopa překvapily extrémně rychlé etapy

Dalším startem bude Abu Dhabi Desert Challenge

Čtrnáctý, jedenáctý, sedmý, šestý a dvanáctý. Takový je výčet umístění Martina Prokopa na Rallye Dakar. S jeho zatím posledním ročníkem, který nesl pořadové číslo 42, se jihlavský jezdec rozloučil jedenáctou příčkou v závěrečné etapě.

Auto, posádka a celý tým jsou bezpečně v cíli. Bohužel je tu malinko příchuť ne úplné spokojenosti, protože jsme nebojovali o přední pozice, jak jsme byli zvyklí, a výsledek není takový, jaký jsme si představovali. Kromě těžko ovlivnitelných technických potíží jsme nebyli zcela připraveni na extrémně rychlé etapy a v kombinaci s mou havárií v Maroku jsem nedokázal jet a držet na maximum jako dříve.

Martin Prokop a Viktor Chytka obsadili na letošní Rallye Dakar dvanácté místo

Poděkovat musím narychlo povolanému navigátorovi Viktorovi Chytkovi, který vše zvládnul skvěle a bez penalizace za neprojeté waypointy. Dík si zaslouží i můj tým, jenž v přípravách před i po celý Dakar předváděl profesionální práci a udržoval si pozitivního ducha a perfektní atmosféru,“ prohlásil Prokop.

Podle manažera Quirina Müllera zůstává Ford Raptor stáje MP-Sports na místě. Už za dva měsíce se totiž znovu ocitne v akci během Abu Dhabi Desert Challenge.