Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Prokopa překvapily extrémně rychlé etapy

Prokopa překvapily extrémně rychlé etapy

Dalším startem bude Abu Dhabi Desert Challenge

Čtrnáctý, jedenáctý, sedmý, šestý a dvanáctý. Takový je výčet umístění Martina Prokopa na Rallye Dakar. S jeho zatím posledním ročníkem, který nesl pořadové číslo 42, se jihlavský jezdec rozloučil jedenáctou příčkou v závěrečné etapě.

Auto, posádka a celý tým jsou bezpečně v cíli. Bohužel je tu malinko příchuť ne úplné spokojenosti, protože jsme nebojovali o přední pozice, jak jsme byli zvyklí, a výsledek není takový, jaký jsme si představovali. Kromě těžko ovlivnitelných technických potíží jsme nebyli zcela připraveni na extrémně rychlé etapy a v kombinaci s mou havárií v Maroku jsem nedokázal jet a držet na maximum jako dříve.

Martin Prokop a Viktor Chytka obsadili na letošní Rallye Dakar dvanácté místo

Poděkovat musím narychlo povolanému navigátorovi Viktorovi Chytkovi, který vše zvládnul skvěle a bez penalizace za neprojeté waypointy. Dík si zaslouží i můj tým, jenž v přípravách před i po celý Dakar předváděl profesionální práci a udržoval si pozitivního ducha a perfektní atmosféru,“ prohlásil Prokop.

Podle manažera Quirina Müllera zůstává Ford Raptor stáje MP-Sports na místě. Už za dva měsíce se totiž znovu ocitne v akci během Abu Dhabi Desert Challenge.