Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tajemný dvanáctý únor

Tajemný dvanáctý únor

Zasedne nebo nezasedne představenstvo Daimleru?

Víte, co se stane 12. února? Ano, Renault ukáže auto pro tuto sezonu. Jenže se možná rozhodne i o osudu jiné stáje.

Alespoň podle britských webů RaceFans a Autocar. Ty tvrdí, že onoho dne se má sejít představenstvo koncernu Daimler a jednat o budoucnosti Mercedesu ve F1.

Věc má jeden háček. Jak se vzápětí ukázalo, „vorstand“ se v tomto termínu nekoná a jeho členové se budou pohybovat různě po zeměkouli, vzdáleni od sebe tisíce kilometrů. Ostatní nejvyšší představitel automobilky Ola Källenius vše promptně dementoval. Ve výstupu pro agenturu Reuters uvedl, že žádné přípravy na odchod z F1 neprobíhají. 

Muž, na něm hodně záleží - předseda představenstva Daimleru Ola Källenius

Proč se takové zvěsti stále znova objevují a šíří je i respektovaná média? Koncern přijal v listopadu rozsáhlý úsporný plán. Trojcípá hvězda je navíc ve F1 smluvně vázána jen do konce roku 2020. Novou dohodu s Liberty Media, která je podle bosse F1 Chaseho Careyho na spadnutí, musí nejprve schválit právě představenstvo. A v něm zdaleka nesedí jen samí příznivci masivního angažování v automobilovém sportu. Ke skeptikům v tomto směru patří údajně i sám Källenius.

Také šéf týmu F1 Toto Wolff si je vědom toho, že časy se mění: „Potřebujeme být efektivnější, vytvořit seriózní obchodní model a vypořádat se s tím, že pomoc ze strany Daimleru bude omezenější.“ Na druhou stranu jen za loňský rok stříbrné šípy generovaly Daimleru reklamní hodnotu převyšující miliardu eur!