Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

BAR se nebude odvolávat k civilnímu soudu

BAR se nebude odvolávat k civilnímu soudu

Zákaz startu jej vyjde na více jak 10 mil. dolarů.

BAR Honda tým se rozhodl neprotahovat situaci ohledně odvolání FAI vůči rozhodnutí při Grand Prix San Marina a nebude hledat řešení u civilního soudu. BAR dostal zákaz startu v GP Španělska a GP Monaka.

"Po zvážění všech možností jsme došli ke zjištění, že nám již nic nemůže pomoci k tomu, abychom tento víkend startovali," řekl BAR v prohlášení. Podle týmu nebudou zvažovat odvolání k civilnímu soudu ani v případě Monaka s tím, že by to dále ještě více uškodilo céle situaci kolem formule 1.

Včerejším rozsudkem odvolacího soudu FIA byl BAR očištěn z podvodu při Grand Prix San Marina, ale provinil se proti pravidlům.

"Z toho důvodu nám je stále nejasná příčina tak přísného trestu," praví BAR. Za provinění vůči pravidlům běžně následuje diskvalifikace z dané velké ceny."

BAR dnes zveřejní plné znění své zprávy poskytnuté odvolacímu soudu FIA na svých webových stránkách. BAR nevyloučil možnost odstoupení od dohody limitu 30 dní na testy během sezóny, protože přijde o významný počet najetých kilometrů, ale až po diskuzi s ostatními týmy.

Zákaz startu ve dvou závodech vyjde BAR na více než 10 mil. dolarů.